Германските въоръжени сили се нуждаят от приблизително 6,5 милиарда евро

...
 Германските въоръжени сили се нуждаят от приблизително 6,5 милиарда евро
Коментари Харесай

Германското военно ведомство иска още 6,5 млрд. евро за въоръжените сили

 Германските въоръжени сили се нуждаят от почти 6,5 милиарда евро повече в бюджета си за 2025 година Това заяви пред публицисти немският министър на защитата Борис Писториус, представяйки новата конструкция на немските въоръжени сили. „ Не е загадка, цифрата е известна. Нужни са ни към 6,5 милиарда евро през идната година “, сподели Писториус, отговаряйки на обвързван въпрос.

Коментирайки ролята на Германия в НАТО, ръководителят на военното ведомство означи, че „ без Германия алиансът щеше да е друг, само че и обстановката със сигурността в Германия щеше да е друга без НАТО “. „ Значението на Германия за НАТО е значимо, ние носим специфична отговорност “, акцентира министърът. Той уточни, че Германия ще стане първата страна от НАТО, която непрекъснато разполага бригада на източния фланг на НАТО.

В Германия през 2022 година беше основан специфичен фонд от 100 милиарда евро за модернизиране на армията. Тази година страната ще похарчи 73,41 милиарда $ за защита, което ще възлиза на 2,01% от прогнозния БВП на републиката за 2024 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР